Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hledáte sezónní práci? Dobrá zpráva, míst pro brigádníky je hodně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Studenti by si letos neměli stěžovat na nedostatečnou nabídku brigád a sezonních prací. Je jich prý o třetinu víc a podle pracovních agentur významně převyšuje poptávku. České ekonomice se daří, na školách je méně studentů a také se jim prý nechce pracovat. Zatímco loni se u agentur o jedno místo ucházeli až tři - dnes je problém ho vůbec obsadit.

Najít brigádu v libovolném regionu není problém. A zaměstnavatelé nabízejí velmi slušné výdělky. Brigádníkům běžně platí i více než 100 korun na hodinu. Přesto mají problém najít někoho, kdo by měl o práci zájem.

"Studenti se k nám moc nehrnou, nikomu se moc nechce vstávat v pět hodin. I když nabízíme 100 korun na hodinu, navíc mohou dělat o víkendu, ale nechodí," řekla TV Nova spolumajitelka jahodárny v Kunraticích Eva Macháčková.

Brigádníky hledají živnostníci i velké nadnárodní firmy. Nabídka poptávaných profesí je velmi rozmanitá. Pracovníky hledají restaurace rychlého občerstvení, Česká pošta, call centra nebo třeba úklidové firmy.

Přehled ZDE.

Kromě lepší kondice ekonomiky, díky čemuž mohou podnikatelé zaměstnat více brigádníků, promlouvá do malé poptávky po brigádách také demografická křivka. Ve školách jsou teď slabší ročníky, potenciálních brigádníků je tak méně.

A navíc mají podle zaměstnavatelů a pracovních agentur o práci menší zájem než předchozí ročníky. To si studenti mnohdy museli hledat brigádu na léto už na začátku jara.

Pro mladé lidi tak pěkné peníze leží doslova na ulici. Stačí je jen zvednout. Když by brigádník pracoval za 100 korun na hodinu tři dny v týdnu 8 hodin, tak si za dva letní měsíce může vydělat přes 19 tisíc korun!

Témata:  brigáda práce lidé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy