Školáci čekají za vysvědčení peníze a elektroniku

České děti čeká za pár týdnů konec školního roku a většina z nich očekává, že za dobré výsledky bude odměněna. 70 % školáků počítá s tím, že dostanou peníze nebo elektroniku. Rodiče přiznávají, že na všechno nebudou mít peníze, informuje Fair Credit.

Ilustrační fotografie
reklama

Tyto závěry vyplývají z marketingového průzkumu, který si nechala zpracovat společnost Fair Credit. Průzkum proběhl koncem května a zúčastnilo se ho přes 750 respondentů z celé České republiky. „Potvrzují se tak naše odhady, kdy rodiče přiznávají, že jsou jejich ratolesti rok od roku náročnější a to je stojí nemalé peníze,” uvedl Ing. Tomáš Konvička, MBA, obchodní ředitel společnosti Fair Credit. Rodiče odmění jen ty, kteří dosáhnou dobrých výsledků (80 % dotázaných), 20 % z nich čeká, že jejich dítě bude mít horší výsledky a odměněno tak nebude.

Na otázku, co si školáci budou přát za vysvědčení, odpovědělo 45 % rodičů, že jejich děti chtějí peníze, 25 % očekává nový mobil nebo tablet, 17 % nové oblečení a 13 % rodičů nespecifikovalo. Rodiče z toho mají samozřejmě velkou hlavu a neví, jak přání svých dětí uspokojí. 75 % z nich přiznává, že na všechno nebudou mít a že budou muset svým dětem dát levnější elektroniku nebo nižší hotovost. Naopak 10 % rodičů splní svým dětem přání za dobré výsledky. Zbylých 15 % respondentů zvažuje, že si na to půjčí. „Z toho vyplývá, že české domácnosti čekají poměrně vyšší výdaje, než tomu bylo loni, navíc ještě podpořené obdobím dovolených a letních prázdnin,” dodává Ing. Konvička.

Témata: děti | školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky