Boháč dluží na daních skoro miliardu. Policie chce udělat nevídaný krok

Miliardář Petr Speychal patří mezi nejbohatší Čechy. Nyní ovšem zjišťuje, že ani velké bohatství ho neuchrání před policií a finančákem. Na daních podle úřadů dluží jeho firmy skoro miliardu.

Peníze CZK, ilustrační fotografie
reklama

Speychal je majitelem ČKD. Když si ovšem úředníci finanční správy do koncernu přišli pro 791 milionů korun, které firma údajně dluží na daních, zjistili, že jsou "ve snědeném krámu". A objevili sotva třicet milionů, tedy jen zlomek dlužné částky.

Podobné to bylo se zabavením firemních aut, píše středeční MF DNES. Úředníci nakonec "oblepili" 19 aut, i když podle dokumentace jich Speychalova firma vlastní více než stovku.

Úřady i policejní vyšetřovatelé tak nyní hledají jiné způsoby, jak dlužné peníze získat. A přišli s netradičním nápadem - zabaví Speychalovi hokejovou Spartu, kterou miliardář částečně vlastní.

V českých poměrech jde o nevídaný krok, deník ovšem připomíná, že podobně postupovala italská policie při potírání kalabrijské mafie.

Stát by podle všeho zabavil práva na hráče. Úřady na Spartu zatím nesáhly proto, že Speychal není jediným vlastníkem klubu. Zatím navíc není jasné, jak by "zabavení" hokejistů ovlivnilo běh klubu nebo hokejovou extraligu.
Odkazy jsou pouze informační, jejich obsah není předmětem zpravodajského servisu.

Témata: daně | dluhy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky