Miloš Zeman za necelé dva roky skončí ve funkci prezidenta. Chtěli byste, aby opět kandidoval?

Miloš Zeman za necelé dva roky skončí ve funkci prezidenta. Přesně mu do konce volebního období zbývá jeden rok a 292 dní. Nyní jeho mluvčí Jiří Ovčáček na sociální síti prozradil, jak to bude se Zemanovou kandidaturou na prezidentský úřad v dalším volebním období.

Miloš Zeman
reklama

Miloš Zeman je ve funkci prezidenta od 8. března 2013. Mezi lidmi se většinou těší velké popularitě, ale najde se i početná skupina kritiků. A ti doufají, že Zeman už v dalším volebním období kandidovat nebude. Jenže to není jisté.

Prezident v minulosti o své možné kandidatuře příliš nemluvil. Ledy mlčení ale teď prolomil jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Na svém účtu na sociální síti zveřejnil informaci o prezidentově plánu. "Rozhodnutí, zda bude znovu kandidovat, oznámí pan prezident v březnu 2017 na tiskové konferenci. "Nemohu vyloučit ani jednu variantu," řekl." Tohle přesně napsal mluvčí Jiří Ovčáček.

Dá se tak předpokládat, že velkou roli v rozhodování bude hrát i zdravotní stav prezidenta Zemana. O tom, že by se rozhodl nekandidovat kvůli hlasům svých kritiků, se asi příliš nedá uvažovat.
 

Témata: Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky