Dovolená v Evropě: Kde je nejlevněji?

Plánujete dovolenou, ale pořád váháte, kam vyrazit? Jedním z kritérií, podle kterého lidé vybírají, je cena. Nejde přitom jen o to zaplatit si dopravu a ubytování, ale také o výdaje, které byste na dovolené mohli mít.

Ilustrační fotografie
reklama

Lidé si vybírají dovolenou různě - někdo si koupí zájezd se vším všudy, jinému stačí polopenze a někteří vyrazí s kufrem plným jídla už z domova. Pokud i vy patříte mezi úspornější typy, které nepotřebují luxusní švédské stoly, čtyřchodové večeře a bezedný bar, bude vás nejspíš zajímat, jak draho v zemi je. Některé potraviny si totiž z Česka přivézt nemůžete.

Pokud už na dovolenou vyrazíte na vlastní pěst, obvykle si doma nějaké zásoby navaříte, takový chleba vám ale celý týden čerstvý nevydrží. Potom budete patrně nuceni navštívit místní obchod, kde si základní potraviny nakoupíte. Jenže co v Česku stojí pár korun, jinde může být daleko dražší.

V zahraničí si obvykle chceme do sytosti užít i místní kulturu, ke které neodmyslitelně patří tradiční pokrmy. Ty vám neuvaří nikde jinde než v restauraci. A co by to bylo za oběd bez pořádného oroseného piva!

Po cizím městě se vám nejspíš nebude chtít jezdit autem, pohodlnější a hlavně snadnější pro vás bude cesta hromadnou dopravou nebo taxíkem. Mnozí si navíc od dovolené slibují, že si na ní nakoupí nejenom suvenýry, ale také něco na sebe. Zvláště dámy ocení, že šaty, které si koupí v zahraničí, budou originální a neuvidí je v Česku na stovce dalších žen.

Všechny tyto kategorie je při výběru dovolené nutné zohlednit. Pomocí srovnávacího webu Numbeo jsme pro vás sestavili přehled cen zboží, které byste mohli na dovolené v evropských zemích potřebovat nebo chtít.

Přehled ZDE

Témata: dovolená

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky