Vánoční nákupní horečka vypukne v listopadu

Více než polovina Čechů plánuje nakupovat vánoční dárky v listopadu, oproti loňskému roku, kdy si nákupy na poslední chvíli nechalo 39 procent respondentů, letos nákupy na prosinec odkládá pouze 21 procent zákazníků. Vyplývá to z průzkumu internetového prodejce Kasa.cz zveřejněného v úterý.

660
reklama

Pět až deset tisíc korun hodlá do vánočních dárků investovat 34 procent dotázaných, méně než dva tisíce korun 12 procent a více než deset tisíc korun sedm procent respondentů. Počet posledně jmenovaných vrostl oproti loňskému roku téměř na dvojnásobek.

Více než polovina (52 procent) lidí přitom kupuje dárky pro pět až devět lidí, více než třetina (36 procent) pro dvě až čtyři, každý desátý pro více než deset blízkých a dvě procenta lidí pro jediného člověka.

Většina (58 procent) respondentů plánuje v souvislosti s Vánocemi nakupovat především oblečení, sportovní vybavení a kosmetiku, čtvrtina (26 procent) dotázaných bude jako dárky vybírat hlavně knihy, CD/DVD, kulturu a zážitky, 14 procent elektroniku a dvě procenta jídlo a pití.

Sami respondenti by ovšem pod stromečkem našli nejraději elektroniku (39 procent), oblečení, sportovní vybavení a kosmetiku (33 procent), knihy, CD/DVD, kulturu a zážitky (28 procent).

Témata: vánoce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky