Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plíseň a trus. Tady výrobce připravoval jídlo

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Odporné hygienické podmínky, všude nepořádek a plíseň. I tak může v 21. století v Česku vypadat místo, kde se připravují potraviny.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Policií ČR odhalila nelegální provozovnu na výrobu tofu v Praze.

"Kriminalisté si v areálu SAPA všimli muže, který přímo z vozidla prodával potraviny. To se jim zdálo podezřelé, proto se ho rozhodli monitorovat. Díky tomu zjistili, že muž má v jednom z domů v Šeberově v garáži zřízenou výrobnu tofu, které pak distribuuje do tržnice Sapa. Kriminalisté se proto spojili se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, aby provedli společný zákrok, při kterém muže chytili přímo při prodeji této potraviny," informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Majitel výrobny Bich Thuy Nguyen provozoval podnik na adrese K Hrnčířům 43 Praha a inspektoři SZPI zde při kontrole zjistili naprosto nepřijatelné hygienické podmínky.

"Stropy, stěny a podlahy byly v dezolátním stavu, zaplísnění inspektoři zaznamenali v celé provozovně stejně jako výskyt myšího trusu a provozovna nebyla nijak zajištěna proti pronikání škůdců," říká Pavel Kopřiva tiskový mluvčí SZPI.

Foto ZDE

Své "lahůdky" muž nabízel v areálu tržnice SAPA. Inspektoři na místě uložili zákaz užívání prostor a zároveň zakázali dále zpracovávat a uvádět do oběhu sójové boby v celkové hmotnosti 1 650 kg.

"S provozovatelem inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty," doplnil Kopřiva.

Témata:  Státní zemědělské a potravinářské inspekce potraviny Myš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

19. dubna 2024 14:49

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy