V Praze je vysoká poptávka po kancelářích, nejlákavějším místem je Karlín

V hlavním městě je vysoká poptávka po kancelářích, která bude gradovat v příštím roce. Developerské firmy totiž v Praze oživují odsunuté projekty. Jedním z nich je například byznys park Futurama v pražském Karlíně, který je ve třetí fázi dokončení a hotový by měl být v příštím roce. Podobně je na tom projekt s názvem Butterfly v Karlíně. „Ekonomika ožila, developeři cítí šanci. Trh se obecně mění, stejně jako preference firem. Ty se předtím tolik nezaměřovaly na administrativní budovy,“ říká Filip Veselý, jednatel OFFICE HUNTERS s. r. o., podle kterého patří k nejoblíbenějším kancelářským lokalitám Karlín.

Ilustrační fotografie
reklama

Pražská čtvrť Karlín centrem moderních kancelářských budov? Je to možné… Vedle projektů na Rohanském nábřeží a oceňované stavby Main Point zde mají vzniknout další administrativní stavby – třetí fáze byznys parku Futurama a také budova do tvaru motýla s názvem Butterfly. „Karlín je jednou z nejžádanějších lokalit, jdou zde prestižní gastronomické podniky a nejrůznější kulturní vyžití. Dojedete zde podél Vltavy na kole, je tu výborná dostupnost metrem či tramvají,“ konstatuje Filip Veselý.

Pomyslnou bránou do Karlína by měl být nový projekt Rustonka. Na pozemcích bývalých Pražských strojíren nedaleko Vltavy vyrůstá mimořádně efektivní kancelářský komplex. První nájemce zde přivítají v příštím roce na jaře. „Je zde kladen důraz na co nejefektivnější využití prostoru a co nejnižší energetickou náročnost. Okolí nabídne řadu odpočinkových zón a bude plné zeleně,“ dodává Veselý, podle kterého nejlepší developerské projekty spojuje snaha o inovace a důraz na přírodní prostředí. „Všechny nové budovy jsou technicky na špičkové úrovni, energeticky nenáročné. Klient se ale také zajímá o výhled z kanceláří a o co nejatraktivnější prostředí.“

Na těchto aspektech staví projekt Dock 02 v Libni. Unikátní kaskádovitá budova s atypickou zelenou střechou a s neopakovatelným výhledem na Vltavu, její první etapa je už zcela obsazena. Nyní bude k dispozici přes 8 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy a opět se bude „otevírat“ na jaře příštího roku. „Jsem přesvědčen, že pro nájemce bude tato lokalita atraktivním a žádaným místem. Terasy určitě okouzlí řadu firem,“ uvádí Lukáš Veselý, senior konzultant společnosti OFFICE HUNTERS, která se specializuje na prodej a pronájem kancelářských a obchodních prostor.

Další vyhledávanou developerskou lokalitou jsou Pankrácké pláně, a to díky blízkosti obchodního centra, hotelů a především stanice metra. Zde by měla vzniknout administrativní budova City Deco ve tvaru písmena E. „Zájemcům o kanceláře doporučuji už nyní si prostory zamluvit, o tyto projekty bude velký zájem,“ doplňuje Lukáš Veselý.

Témata: Praha | kancelář

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky