Také pracovní pohovory přinášejí „aprílové“ příběhy

Reakce uchazečů o zaměstnání na pracovních pohovorech někdy připomínají aprílové žertíky. Proto vám v tento den přinášíme několik zajímavých příběhů, které zažili pracovníci personálně-poradenské společnosti McROY Group. Když si někdo hledá práci, může se prezentovat i následujícím způsobem.

Ilustrační fotografie
reklama

„Máte tu kamery? Víte, já jsem vždy pracoval v utajení.“ Takto zněla první otázka kandidáta na pozici skladníka, který právě přišel na pohovor.

Dva mladí absolventi se přišli zeptat na pracovní příležitosti, šlo o běžnou konzultaci. Protože se jednalo o pár, chtěli být spolu i během pohovoru. „Výsledek byl takový, že se při něm pohádali. Využili jsme toho, že jsou dva a požádali je, aby o sobě navzájem řekli něco pozitivního a negativního,“ říká Tomáš Surka, ředitel personálně-poradenské společnosti McROY Czech.

Skype pohovor se systémovým administrátorem může probíhat i tak, že se kandidát posadí před počítač do půl pasu nahý a očividně pod vlivem halucinogenní látky celou dobu vypráví o tom, že je skutečně super kandidátem na danou pozici.

Osobní pohovor se může zvrhnout i ve snahu kandidáta prodat vám různé pojistky. Uchazeč je potom velmi překvapený, že pojistky nechcete a neplánujete si u něj pojistit ani své děti. Později vám ještě třikrát zavolá, jestli jste si to přece jen nerozmyslel.

Na pohovor přijde kandidátka a po přibližně pěti minutách oznámí: „A jéje, já jsem si spletla firmu, chtěla jsem jít jinam. Musím běžet, abych to stihla. Nashle!“

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky