Zdražení vody ubere Pražanům prostředky na bydlení

Hledání zdrojů na financování provozu zprivatizované vodovodní infrastruktury se přesouvá na Pražany v době, kdy Ministerstvo práce a sociálních věcí intenzivně hledá způsob jak pomoci ve složité situaci občanům, kterým právě z finančních důvodů růstu nákladů na bydlení hrozí ztráta střechy nad hlavou. Je vhodné připomenout, že se ve srovnání se závratným zvýšením ceny vody výše smluvního (tržně sjednaného) nájemného ve stejném období posledních dvaceti let prakticky nezměnila. Informuje OSMD.

Ilustrační fotografie
reklama

Cena vodného a stočného se od počátku 90. let zvýšila stonásobně. Voda se v Praze za poslední 3 měsíce v době nulové inflace zdražuje již podruhé, a to o nemalé procento. V případě posledního zdražení jde u vodného o 2 Kč a u stočného o 3 Kč. Tedy ze současných 79 na 85,18 Kč/m3.

img-responsive

| foto: Pixmac

Zástupci sdružení majitelů domů při této příležitosti upozorňují také na jednání Pražských vodovodů a kanalizací a firmy Veolia, které již rok odmítají s majiteli bytových domů uzavírat smlouvy upravené v souladu s názorem Ministerstva zemědělství (z ledna 2015) a obyvatelům pražských domů tak hrozí přerušení dodávky pitné vody.

Témata: voda | CZK

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky