Nový šéf ČT dostane plat 200 tisíc měsíčně

Rada České televize schválila manažerskou smlouvu nového generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, ten bude mít hrubý měsíční plat 200 tisíc korun. Rada ČT o tom rozhodla na svém středečním zasedání.

660
reklama

Dvořák tak bude mít měsíčně o 25 tisíc nižší plat, než který pobíral jeho předchůdce v křesle šéfa České televize Jiří Janeček. Pokud Dvořák splní 12 úkolů, které mu určuje jeho manažerská smlouva, získá k tomu ještě i roční dvoumilionový bonus.

Mezi 12 body, které pro získání bonusu Dvořák musí splnit, patří například udržení vyrovnaného hospodaření, dodržení plánovaného rozpočtu, kvalita televizního vysílání, úroveň nabídky či komunikace s Radou ČT a s veřejností.

Jedním z podstatných bodů pro získání dvoumilionového ročního bonusu je sledovanost České televize. Právě tento bod vzbudil na zasedání Rady ČT značnou diskusi ohledně určení procent sledovanosti, které by ČT měla dosáhnout, aby měl Dvořák na bonus nárok. Původně měl být splněn celkový podíl na trhu 30 procent, zatímco u Janečka to bylo 26 procent. Nakonec ale ve schváleném materiálu žádné konkrétní číslo uvedeno není. Radní se totiž nakonec shodli na tom, že budou hodnotit vývoj celoročního podílu na sledovanosti.

Dvořák se oficiálně funkce generálního ředitele této veřejnoprávní televize ujal s účinností od 1. října, mandát mu vyprší 30. září 2017. Rada České televize ho zvolila letos 21. září.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky