Student založil firmu. Za sedm měsíců ji prodal a je z něj miliardář

V sedmadvaceti letech je průměrný člověk rád, že má práci a alespoň trochu slušné bydlení. Jsou ale i výjimky - jednou takovou je talentovaný Slovák Andrej Pančík, který už se stihl stát miliardářem.

Ilustrační fotografie
reklama

Jak to dokázal? Mladému Slovákovi (zde), který vystudoval prestižní oxfordskou univerzitu, stačil jediný dobrý nápad. Prvním úspěchem byl projekt jménem Prizeo, jehož prostřednictvím světové celebrity vybírají peníze na charitu.

Už za ten při jeho prodeji Pančík inkasoval několik milionů dolarů, píší slovenská média. To byl ovšem teprve předkrm.

Nyní totiž Pančík prodal svůj druhý projekt jménem Represent. Tyto stránky umožňují každému navrhnout si vlastní řadu oblečení a tu pak nabízet každému, kdo o ni má zájem.

Represent přitom neumožňuje jen kolekci navrhnout, ale zajistí i její ušití a výrobu a nakonec i distribuci do obchodů. A "módní návrhář" tak už potom jen čeká, zda se jeho oblečení bude líbit a lidé ho koupí.

Že je to nápad za milion? Za víc. Pančík totiž nyní Represent prodal a inkasoval za něj neuvěřitelných 100 milionů dolarů (asi 2,5 miliardy korun)! Od rozjetí stránek do prodeje přitom uběhlo jen sedm měsíců.

Pančík by se tak v sedmadvaceti klidně mohl odstěhovat někam na Bahamy, rozvalit se na pláži a až do konce života by nemusel sáhnout na práci.

Jenže mladý Slovák už má v hlavě další projekty a pracuje stále dál. A všem vzkazuje: Nebojte se vlastních nápadů! Seberte odvahu a klidně se mi ozvěte!

Témata: usd | firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky