Značky na přání jdou na dračku. Tyto jsou zatím nejvtipnější

Od prvního ledna mohou řidiči žádat o registrační značku na přání. Za poplatek deset tisíc korun mohou stávající kombinaci písmen a číslic na značce vyměnit za slovo, které si sami vymyslí. A čeští řidiči mají očividně smysl pro humor. Podívejte, co si na značku nechali napsat.

SPZ, ilustrační fotografie
reklama

O novou značku už si od začátku roku zažádalo několik stovek lidí. Nejčastěji si lidé přejí mít na značkách své jméno, případně značku vlastního auta (VOLVO, FERRARI). Doslova boj je o značky s co největším počtem stejných číslic nebo písmen.

Češi ale vždy byli a budou ohromně vynalézaví a na silnicích tak už brzy budete moci potkat auta s velmi originálními značkami. Na Zlínsku to bude například NINJA nebo DABEL, potkat ale můžete také závodníky se značkami RALLY 001 nebo ROUTE 66, píše Zlínský deník. Jeden z obyvatel Starého Města si na svou značku vtipně nechal napsat OLD CITY.

Podle ministerstva dopravy si řidiči rychlostí blesku zaregistrovali také třeba značky FANT0MAS nebo TRABANT1. Populární je i zkratka VIP s příslušným počtem číslic. Patrně nejvtipnější žádost o značku přijali úředníci hned v prvních dnech v Ostravě. Jeden z řidičů bude jezdit ve voze NCC1701D, přičemž NCC-1701 je označení fiktivní lodi ze seriálu Star Trek.

Smysl pro humor ukázali také řidiči na brněnsku. Ti si nechali zaregistrovat takové značky jako BATM0BIL, DEMOLICE, LUCIFER1 nebo UKRADEN3, píše web lidovky.cz.

Lidé se často na značky aut snaží napsat jméno vlastní firmy a udělat si tak reklamu. Podařilo se to například jednomu podnikateli z Ostravy, který si písmeno O v názvu firmy nechal nahradit nulou a splnil tak podmínku mít na značce alespoň jednu číslici. 

Témata: SPZ

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky