Řídit stát jako firmu? Babišův muž přišel s novou vizí

Hnutí ANO se proslavilo volebním heslem „Řídit stát jako firmu“, které do jisté míry vypovídá o tom, jak předseda Andrej Babiš své politiky vede. Poslanec hnutí Martin Komárek teď heslo poupravil a z obecného slova „firma“ udělal konkrétnější „hotel“.

Ilustrační fotografie
reklama

„Heslo řídit stát jako firmu se stalo legendou. Já vím, jaká konkrétní firma to je. Stát by měl být řízen jako hotel. V dobře vedeném hotelu je recepce vřelá, ale nevtíravá. Pokud může, tak hosta uvítá i manažer, alespoň prostřednictvím osobního dopisu s bonbónkem," vysvětluje Komárek svoji vizi.

Uklízečky jsou podle něj na takovém místě pečlivé, na druhou stranu ale neporušují soukromí zákazníků. „Všechen personál se snaží dopředu uhodnout, co si zákazník přeje a vyjít mu vstříc. Ať je host na dovolené či na služební cestě, cítí se jako hýčkaný pán," pokračuje ve srovnávání hotelu a státu poslanec na facebookovém profilu.

„Vše, od servírování snídaně až po obsluhu v nočním baru je do puntíku promyšleno, dokonale organizováno a profesionálně provedeno. Pokud místo hotelového personálu dosadíme politiky a státní zaměstnance a místo hostů občany, dostáváme se k ideálnímu stavu. A už nezáleží na tom, jestli je hotel tří, čtyř či pětihvězdičkový, péče o hosta je perfektní všude," rozplývá se Komárek.

Jenže takhle to podle něj v České republice nefunguje. „U nás se ale mnohdy dosud občan cítí jako trpěný klient herberku pro chudinu, kde ho každý vrátný seřve za to, že si neočistil perka a kde je strava poživatelná jen s největším sebezapřením," dodává Komárek.

Ne všichni jsou ale takovým srovnáním nadšeni. „Před dveřmi toho vašeho hotelu však stojí Babišova ochranka, která každého hosta svlékne do naha, sebere mu všechny peníze a trvá na volebním potvrzení jak moc byl se službami spokojen spokojen ," rýpnul si pod příspěvkem uživatel Milian Seidl. „... a ještě mu dá cedulku na krk zloděj," přisadil si další diskutující. „To je ale pitomost,." dodal Komárek, který s oběma muži evidentně nesouhlasí.

Témata: Česko | Vlajky států

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky