Přehled volných míst: Tyhle velké firmy nabírají nové zaměstnance

České firmy si loňský rok pochvalují. Ekonomika rostla závratným tempem a zakázky se jim jen hrnuly. Jenže více práce znamená nutnost většího počtu zaměstnanců a právě s tímto problémem se množství firem v současnosti potýká.

Ilustrační fotografie
reklama

Nynější stav na trhu práce je ideální pro lidi, kteří zrovna zaměstnání shánějí. Nabídka práce je opravdu široká a firmy nehledají pouze kvalifikované odborníky, ale také lidi do oblasti výroby, skladování, dopravy či call center. Podle průzkumu společnosti Manpower plánuje v následujících týdnech nábory nových zaměstnanců až 29 % velkých firem.

Podle průzkumu přibude nejvíce nových míst především v energetice, státní zprávě, zdravotnictví nebo obchodě. Podívejte se na přehled velkých firem, které nyní nabírají nové zaměstnance.

Bankovnictví a pojišťovnictví

Stovky pracovních míst nabízejí banky a spořitelny po celé České republice. Více než šest desítek lidí hledá Raiffeisenbank či GE Money, bezmála dvě stovky míst nabízí Komerční banka, podobný počet lidí shání také ČSOB a Česká spořitelna. Zájem je především o finanční specialisty, bankovní poradce, analytiky, ale také vedoucí týmu a manažery.

Technika a energie

Co se týče technických oborů velké množství zaměstnanců chybí firmě SIEMENS, asi dvě stovky. Práci nabízí také Škoda Auto, ta bude v nejbližší době nabírat několik stovek lidí do nového závodu v Kvasinách. Půjde mimo jiné o projektové inženýry, analytiky či konstruktéry. Nové kolegy hledají například také ve strojírenském gigantu Bosch, konkrétně jde o kontrolory, montážní dělníky nebo zkušební techniky.

Po nových pracovnících se rozhlíží také firma RWE, která hledá techniky, vedoucí zákaznických center a pracovníky do call centra.

Mobilní operátoři

Operátory IT centra, konzultanty do prodejen nebo obchodní partnery hledají největší čeští mobilní operátoři. Nejvíc volných pozic nabízí O2, následuje T-Mobile a kariéru můžete zahájit i u Vodafone.

Obchod

Distributory novin, skladníky, pokladní a mnoho dalších chtějí zaměstnat největší obchodní řetězce v Česku. Desítky míst po celé republice nabízí Kaufland, Billa nebo třeba Penny Market.

Nedostatek zaměstnanců hlásí také Česká pošta. Tam chybí nejen listonoši, ale také zaměstnanci na přepážkách či obchodní manažeři.

Přehled volných míst po krajích

Přehled volných míst v jednotlivých krajích jednoduše najdete na Integrovaném portálu ministerstva práce a sociálních věcí. V současné době je tady zveřejněno více než 100 tisíc nabídek zaměstnání.

Postup vyhledávání je jednoduchý - na stránkách Integrovaného portálu MPSV si vyberete kraj, ve kterém si chcete nabídku zaměstnání prohlédnout, a na modré liště vlevo potom u příslušného kraje zvolte kolonku 'Volná místa'.

Témata: firmy | zaměstnanci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky