Cena paliva: Kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji?

Přestože ceny pohonných hmot do aut v minulých dnech lehce stouply, udržují si benzín i nafta poměrně příznivou cenu. My vám poradíme, kde je ve vašem kraji nejlevnější čerpací stanice. Podívejte se na náš přehled benzínek.

Ilustrační fotografie
reklama

Světové ceny ropy klesají, a na cenách benzínu je to znát. Podle údajů statistiků je dnes ropa o skoro polovinu levnější než před rokem. Ceny benzínu a nafty sice na polovinu nespadly, nicméně to by očekával opravdu málokdo. Nicméně poměrně příznivé ceny zůstávají.

Co se průměrných cen v krajích týče, Natural 95 nejlevněji tankují řidiči na silnicích Plzeňského kraje, nejhlouběji do kapsy naopak musejí sáhnout řidiči z Vysočiny. Rozdíl činí dvě koruny. Za motorovou naftu pak nejvíce ušetří obyvatelé plomouckého kraje, nejvíce peněz z peněženek pak vytáhne opět majitelům dieselů z vysočiny. Rozdíl je zde bezmála tři koruny!

Průměrné ceny benzínu a nafty po krajích ZDE.

Podobné je to s rozdílem cen na jednotlivých čerpacích stanicích. Když totiž nemáte ceny v oku a špatně si vyberete, může se vám nákup benzinu nebo nafty prodražit až o několik korun na litr! V nejnižších cenách paliv naopak mezi jednotlivými kraji velké rozdíly nejsou.

Nejlevnější benzín a nafta po krajích ZDE.

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky