Pryč z EU? Desetitisíce Čechů chtějí ven

Petice za vystoupení z Evropské unie z dílny hnutí SPD nabírá na síle. Zatímco ve středu v ranních hodinách čítala něco málo přes 17 tisíc podpisů, dnes je to téměř 50 tisíc.

Evropská unie, ilustrační fotografie
reklama

Schválení povinných kvót pro přerozdělení imigrantů Evropskou unii je podle předsedy SPD Tomia Okamury zásadní porušení suverenity a nezávislosti České republiky. Podle něj jde o akt srovnatelný s březnem 1939 a srpnem 1968. Rozhodl se proto iniciovat petici za vystoupení z EU, kterou během několika hodin podepsaly tisíce lidí.

"Po tomto násilí k právům naší země bude následovat útok na demokratická práva a svobodu občanů. Půjde především o znemožnění referenda jako projevu vůle občanů. Je dnes zřejmé, že probíhá cílená destrukce českého státu," uvedl k petici Okamura.

"Sliby a gesta, které mají oklamat občany. Imigrační krizi vyvolala politika Evropské unie a USA. Cílem je likvidace národních států, islamizace a vytvoření Evropského superstátu. Hnutí Svoboda a přímá demokracie povede nekompromisní politický zápas proti těmto plánům," dodal.

Rozhodl se proto iniciovat v souladu s Petičním zákonem č. 85/1990 Sb. petici za referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie s následujícím textem: "Žádáme parlament České republiky, aby přijal ústavní zákon umožňující občanům České republiky rozhodnout v referendu o vystoupení České republiky z Evropské unie."

Petice, která je volně k podpisu zhruba dva dny, už čítá 50 tisíc signatářů a nadále narůstá. Ostatně není divu, sám Okamura na ní aktivně upozorňuje na svém facebookovém profilu, kde jej sleduje více než 200 tisíc lidí.

Témata: EU | okamura, tomio

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky