Koupě dovolené v září? Exotiku i hory můžete pořídit za pakatel

Prázdniny jsou sice už za námi, ale to neznamená, že je konec času dovolených. Právě naopak, pokud jste nějaké volno ušetřili, máte jedinečnou možnost využít jednak last minute nabídek na letní dovolenou, nebo naopak tzv. first minute na nákup dovolené v zimě. Obojí se vyplatí.

Ilustrační fotografie
reklama

Léto ještě nekončí

Z nabídky tuzemských cestovních kanceláří je vidět, že sezóna letních dovolených se pomalu chýlí ke konci. Nepoznáte to ovšem na nabídce zájezdů, ale spíše na jejich cenách, které strmě padají dolů. Podívejme se tedy na ty nejvýhodnější a nejlevnější last minute zájezdy.

V Čechy oblíbeném Chorvatsku není o zlevněné zájezdy nouze. Pět nocí na Istrii v Umagu můžete pořídit už od 1300 korun. Nástup na pobyt je už zítra.

Destinace    Počet dnů    Doprava    Termín       Strava      Cena (Kč)
Bulharsko          8             vlastní     21. - 28. 9.    polop.        3 300
Egypt                 8            letecky     23. - 30. 9.    all inc.        8 980
Kypr                   8            letecky     23. - 30. 9.    polop.        9 900 Chorvatsko-
Istrie                  5             vlastní     22. - 27. 9.    vlastní           950
Chorvatsko-
Dalmácie           5             vlastní     22. - 27. 9.    vlastní        1 300

zdroj: Invia.cz

Velkým hitem zůstává také egyptská Hurghada. Tam můžete pořídit zájezd až za poloviční cenu, než v plné sezóně. Osmidenní pobyt v tříhvězdičkovém tam jednu osobu vyjde na necelých devět tisíc korun. Vše se samozřejmě mění s každým okamžikem, není tak vyloučeno, že v době čtení článku se dostanete dokonce i na lepší cenu.

Zimní dovolená

Protože se zimní dovolenková sezóna nezadržitelně blíží, na své si přijdou i ti, kteří chtějí nakupovat zájezdy se slevou. Přesně pro ně jsou totiž tzv. first minute nabídky. Například lyžařský zájezd do italského Monte Bondone s odjezdem začátkem prosince pořídíte za příjemných osm a půl tisíce korun a to včetně šestidenního skipasu.

Ušetřit lze také na krátkých lyžařských pobytech v tuzemsku. Výrazně můžete ušetřit třeba za osmidenní zájezd do Krkonoš, kde portál invia.cz nabízí pobyt už od poloviny listopadu za příjemných 2400 korun. Skipasy a dopravu si ale (jako u drtivé většiny lyžařských zájezdů) budete muset zařídit na vlastní pěst.

Benefitem last a first minute zájezdů však není jen snížená cena, ale také fakt, že spousta služeb, které vám při objednávce v hlavní sezóně nemilosrdně naúčtují, dostanete při včasném objednání zadarmo. Může jít třeba o parkování vašeho auta či dítě zdarma.

Témata: dovolená | Cestování

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky