Blíží se konec EU? Europoslanec důrazně varuje

Konec Schengenu by mohl být počátek konce EU. Tvrdí to europoslanec Luděk Niedermayer (TOP 09) a podotýká, že migrační krize je natolik vážná, že zastínila i problémy Řecka.

Evropská unie, ilustrační fotografie
reklama

"V okamžiku, kdy selhala snaha o dobrovolnou dohodu premiérů zemí na přerozdělení migrantů, tak nevidím žádné jiné řešení a obávám se, že nikdo jiný žádné jiné řešení nenavrhl," vysvytluje v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu europoslanec.

Dodává, že pokud nedojde k dohodě o přerozdělení, tak se země budou snažit zavřít svá území a stovky tisíc uprchlíků zůstanou v zemích, které nemohou takové množství zvládnout. Podle něj jde o ohrožení Evropy.

"Pokud budeme chtít, tak dojde ke konci Schengenu, stejně tak můžeme demontovat celou EU," varuje s tím, že konec Schengenu by mohl být počátek konce EU. 

Následně zdůraznil, že migrační krize zastínila problémy Řecka, kde zdaleka není vyhráno. "Ukázalo se, co vláda, která dělá podivné věci, a zároveň se nevyznačuje extrémně velkou kompetencí, může s takovou zemí udělat," upozorňuje.

Témata: EU

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky