Na poště bude možné platit jakoukoli kartou. Ale jen někde

Od konce září už lidé budou moci platit na některých pobočkách České pošty jakoukoli platební kartou. Do konce roku by tuto službu mělo poskytnout 150 poboček po celé České republice, hlavně ve větších městech.

Ilustrační fotografie
reklama

Už v květnu oznámil ministr vnitra Milan Chovanec, že Česká pošta umožní v průběhu třetího čtvrtletí platbu kartou. A podle anket z terénu to lidé vítají, proč ne každý s sebou stále nosí potřebnou hotovost.

"Česká pošta splní slib ministra Chovance, to znamená, že ten projekt akceptace platebních karet na České poště začne do konce třetího kvartálu," potvrzuje mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Na poštách zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by se blížila velká změna. Žádná upozornění ani letáčky. Dobrou zprávou je alespoň to, že poplatky za platby kartou půjdou na vrub České pošty.

Na velkých pobočkách by lidé mohli platit kartou už 30. září. A to i korunové částky. Pošta neplánuje žádný dolní limit. I když projekt odstartuje koncem září, platební terminály budou nejdříve ve velkých městech. Obyvatelé menších obcí si počkají. A zaplatit kartou pošťákovi také nepůjde. Ale i na tom se už pracuje.

Na přepážkách České pošty bylo doteď možné platit pouze hotově - pokud člověk neměl kartu Poštovní spořitelny nebo ČSOB. Pošta se o možnost platit všemi kartami snaží už léta, ale prý tomu bránily vysoké transakční mezibankovní poplatky. Teď by měly pomoci unijní regulace.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky