Návod, jak si zapamatovat PIN a další čísla

Tahle skvělá metoda se bude hodit každému z nás. Host pořadu Vaše téma Jakub Pok popsal, jak si snadno můžeme zapamatovat PIN ke kartě nebo telefon na přítele.

Ilustrační fotografie
reklama

Zná to každý z nás. Dostaneme od banky nový PIN kód a pořádně se zapotíme, když přijdeme do obchodu nebo k bankomatu a máme si na něj vzpomenout. Existují ale metody, které nám pomohou si číselné řady zapamatovat.

Jednu z takových metod popsal v pořadu Vaše téma trenér paměti Jakub Pok. V tomto případě jsme si vyzkoušeli zapamatovat PIN kód 2031. Zkuste si to doma sami a uvidíte, že to opravdu funguje.

"I v tomto případě je vhodné spojit si tvar každého čísla s věcí, kterou připomíná. Nula může být vajíčko, jednička svíčka, dvojka labuť, trojka želízka atd. Pokusíme si vytvořit na tato čísla příběh, který zasadíme třeba do banky. V tomto případě třeba labuť (2) vejde do banky a zvedne křídlo, zpod kterého jí vypadne vejce (0). Rychle k ní přiskočí ochranka, nasadí jí želízka (3) a vezme ji do výslechové místnosti se svíčkou (1)," radí trenér Pok.

Témata: lidé

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky