Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Electro World expanduje: plánuje desítky franšíz

Řetězec Electro World míří do menších českých měst, dlouhodobě chce mít desítky partnerů. Informuje o tom deník E15 ve svém čtvrtečním vydání.

Pětka na tuzemském trhu obchodních řetězců s elektronikou podle výše tržeb, Electro World, míří do menších měst s obchody o menší rozloze, než mají jeho prodejny dosud. Nové pobočky nebude řetězec provozovat ve vlastní režii, ale nabídne je novým partnerům či stávajícím prodejcům jako franšízy. V následujících dvou letech, tedy v počáteční fázi projektu, se bude jednat o několik prodejen. „V dlouhodobém horizontu se budeme pohybovat v řádu několika desítek spolupracujících partnerů,“ řekl deníkuE15 šéf expanze Electro Worldu Miroslav Němec. Nyní má řetězec v Česku 20 prodejen, drtivou většinu v krajských městech a Praze. Podle Němce je to další cesta k upevnění pozice řetězce na trhu v menších městech, pro něž se velké prodejny nehodí. Koncept franšízy si nedávno vyzkoušeli ve Žďáru nad Sázavou. „Výsledkem je rozšíření sortimentu a nárůst zákazníků včetně obratu,“ dodal Němec. Electro World již začal inzerovat zájem o nové partnery, kteří by chtěli franšízové pobočky provozovat. Mezi základní požadavky patří mimo jiné to, aby sídlili ve městech s minimálně 20 až 30 tisíci obyvateli a prodejny měly 500 a více metrů čtverečních. V ideálním případě by to měl být již zavedený obchod v dané lokalitě. Systém franšízy využívá´Electro World i v dalších evropských státech. Nejvíce jich je v Norsku a dalších skandinávských zemích, ale třeba také v Řecku. Electro Worldu v Česku stouply v účetním roce od loňského května do letošního dubna tržby na zhruba 3,5 miliardy korun. Nárůst přišel po dvou letech poklesů, kdy se i vlivem krize dostala firma do ztrát. V účetním roce 2009/2010 to bylo 34 milionů korun, o rok dříve 122 milionů korun.

Témata:  Electro world

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy