Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Synot posouvá start své loterie. Víme proč

Holding Synot posouvá start své číselné loterie, k níž získal licenci od ministerstva financí letos na jaře, původně ji chtěl Synot spustit v září. Vyplývá to z vyjádření zakladatele holdingu Iva Valenty pro středeční vydání deníku E15.

„Bude záležet na tom, kdo nakonec Sazku získá, a především, jaké s ní bude mít záměry. Teprve poté můžeme objektivně zhodnotit, zda má význam spouštět novou číselnou loterii Synot Lotto,“ uvedl Valenta. Do tendru na prodej Sazky vyhlášeného insolvenčním správcem podniku Josefem Cupkou se Synot přihlásil minulý týden. O Sazku se utká minimálně se skupinami PPF a KKCG, které podaly společnou nabídku. Nový vlastník loterijní firmy by měl být znám 26. září. Do té doby tak Synot loterii nespustí. Nyní mohou lidé sázet už u třech číselných loterií – Sportku u Sazky, která měla na číselné loterie až do léta monopol, Tipšestku u Tipsportu a Loto u Fortuny. „V době, kdy jsme start loterie plánovali, jsme nepočítali s tím, že by na trhu mohly být čtyři číselné loterie – to už by pro Českou republiku bylo příliš,“ dodal Valenta. Loni lidé prosázeli jen ve Sportce a Šanci 4,6 miliardy korun. Z tohoto balíku se konkurence Sazky bude snažit ukrojit co nejvíce a chce nalákat i nové hráče. Licenci k provozování číselné loterie získala od státu i další sázková kancelář, Chance. Ta zatím alespoň přibližný termín případného spuštění své loterie neoznámila. Společnost Fortuna se navíc snaží vyrovnat Sazce i tím, že začala vydávat stírací losy a chystá i denní číselnou loterii. Rozšířit portfolio se chystá i Synot. „Bohužel i to je však závislé na legislativě. Pokud totiž bude naše podnikání neadekvátně zatíženo nejrůznějšími poplatky, odvody a daněmi, případně budeme podnikání nuceni omezit, pak budeme přinuceni umístit většinu našich produktů na web,“ podotkl Valenta.

Témata:  sazka loterie Synot

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Americký dolar USD, ilustrační fotografie

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.