Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook má nového „šéfa pro soukromí“

Společnost Facebook provozující stejnojmennou sociální síť zřídila novou manažerskou funkci, ředitele pro ochranu soukromí. Reagovala tak na četné stížnosti uživatelů, informuje ve středu agentura AFP.

Do této funkce nastoupí v polovině října Erin Eganová, právnička z firmy Covington & Burling, která se specializuje na ochranu dat a soukromí.

Tým Facebooku rovněž v říjnu rozšíří i Louisa Terrellová, bývalá poradkyně amerického prezidenta Baracka Obamy pro záležitosti legislativy. Vedení společnosti svěřilo do jejich rukou veřejnou politiku Facebooku.

Kromě toho společnost, které patří nejpopulárnější a největší sociální síť na světě, zaměstnala Erika Manna, bývalého německého poslance Evropského parlamentu. Má řídit novou ústřednu Facebooku v Bruselu.

Témata:  internet Facebook

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy