Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekonomika a trhy: srpen 2015 a nové fondy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Průměrný výnos ČSOB otevřených fondů v korunách za poslední rok činí 3,28 %, což odpovídá 3,85 % na depozitech před zdaněním. Výnos nad 10 % měly celkem 4 fondy a celkem 20 z 30 fondů vzrostlo o více než 2 % a skončilo výrazněji nad výnosem depozit. Za posledních 12 měsíců nejvíce vzrostl KBC Equity Fund America CZK (+24,59 %). Na druhém místě skončil KBC Equity Fund Europe CZK (+17,09 %) a třetí ČSOB Realitní mix s výnosem (+12,06 %). Průměrný výnos otevřených fondů za posledních 5 let je 4,54 % ročně, což odpovídá 5,34 % na depozitech před zdaněním.

ČSOB Globální růst EUR 1

Míry 90 – 60 – 90 jsou atraktivní i ve světě investic. 90% participace na růstu koše akcií třiceti globálních společností, 60% maximální výnos a ochrana investice ve výši 90 % při splatnosti, to je kombinace, která budí pozornost. Fond investuje do velkých firem s vysokou tržní kapitalizací z mnoha perspektivních sektorů a jeho měnou je euro. Fond ČSOB Globální růst EUR 1 je určen zejména pro klienty s investičním profilem růstový a vyšší.

Maximal Invest Evropského růstu s bonusem 3

Jednorázové životní pojištění Maximal Invest Evropského růstu s bonusem 3 je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat s potenciálem zajímavého výnosu, s plnou ochranou vložené investice ke dni konce pojištění a současně se pojistit pro případ smrti následkem úrazu. Podkladovým aktivem je investiční certifikát, který je nabízen v rámci životního pojištění. Klient má prostřednictvím tohoto investičního nástroje možnost participovat na vývoji evropského akciového indexu Euro Stoxx 50®, výnos může činit 2,5 % až 12,5 % za celou pojistnou dobu.

Témata:  ekonomika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy