Jak se daří Rathovi? Nějak mu to prý nefunguje

Restaurace, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman David Rath, zeje prázdnotou. Podle bulvárního deníku Blesk nepomohla ani nedávná změna názvu a nájemců.

David Rath
reklama

V den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli Rathovi restauraci Citadela noví nájemci. Teď se jmenuje Hostivický dvůr, ale ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala strávníky.

"Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni," holedbali se před otevřením. Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio...Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...." píše deník Blesk.

V době naší návštěvy reportérů kolem oběda se v restauraci nacházelo pět hostů. Hostivický dvůr má nově jednodušší, dvoustrannoé menu a levnější hotovky i nápoje.

"Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou," dodává deník.

Témata: rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky