Internet v práci? Babiš začal vyhazovat

Ministr financí Andrej Babiš si nechal prověřit, co dělají jeho zaměstnanci v práci. Část úředníků, kteří během pracovní doby surfovali na internetu, už přišla o místo.

Andrej Babiš
reklama

Andrej Babiš (ANO) si nechal zkontrolovat, jestli jeho úředníci místo práce netráví čas na internetu. Výsledky auditu stály podle Hospodářských novin místo deset referentů a další pracovníci přijdou o celé osobní ohodnocení nebo jeho část. "Kontrolovali jsme, jakou dobu zaměstnanci průměrně denně trávili na internetu," říká mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Ministerstva a další úřady začaly s podobnou metodou zhruba kolem roku 2006. Už o rok později Středočeský kraj zjistil, že někteří úředníci strávili prohlížením webových stránek nebo chatováním až polovinu pracovní doby. Místo to tehdy stálo pět lidí, připomíná deník.

Středočeský kraj tehdy kontrolovala firma Ryant, která nyní prověřila zaměstnance ministerstva financí. "Úřad rozdělil webové stránky na pracovní a nepracovní a Ryant zaznamenal, jak dlouho pracovníci pobyli na těch nepracovních, které si ministerstvo definovalo lakonicky," píše deník.

"Jde o takové, které neměly žádnou souvislost s náplní práce daného zaměstnance," uvedl Žurovec. Zaměstnanci, kteří byli z práce vyhozeni, trávili na webech v průměru přes 3,5 hodiny denně. 

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky