Kalousek vyrobil video pro Babiše. Pěkně mu to do koruny spočítal

Spory mezi Miroslavem Kalouskem a Andrejem Babišem neutichají. Před několika dny místopředseda TOP 09 ministra financí kritizoval kvůli platební morálce jedné z firem spadajících pod skupinu Agrofert – chemičce Synthesia. Teď vše pro přehlednost zpracoval do videoprezentace.

Miroslav Kalousek
reklama

Kalousek se do ministra financí pustil před několika dny na půdě Sněmovny kvůli platební morálce jedné z firem – chemičce Synthesia Pardubice - patřících pod Agrofert. Babišovi vyčetl, že firma generovala zisk před zdaněním ve výši necelých 2 miliard korun, na dividendách pak velkou část vyplatila Agrofertu, na korporátní dani ale stát nezískal ani korunu.

„Státu na daně z příjmů právnických osob zaplatila nula, nula je nic, ani korunu, ale požaduje po státu 3,2 mld. na zahlazení ekologických škod," upozorňuje Kalousek. „S takovouhle platební daňovou morálkou, pane podnikateli a ministře financí v jedné osobě, běžte do karusele. Tyhle prachy z těch živnostníků nedostanete," poslal Babiše do zajímavých míst Kalousek.

 

Kdo tady neplatí daně? Živnostníci nebo Burešové? Následující videoklip používá výhradně údaje z otevřených zdrojů....

Posted by Miroslav Kalousek on 16. červenec 2015

 

Pro přehlednost teď vše i s konkrétními čísly zpracoval do prezentace, kterou vyvěsil na sociálních sítích. Video nazval „Jak se platí daně u velkých oligarchů". „Než začneš trápit živnostníky pro pár korun... začni u sebe, Andreji, a bude peněz dost!" píše se pak v závěru videa. Ke zveřejněnému videu pak ještě Kalousek dopsal: „Kdo tady neplatí daně? Živnostníci nebo Burešové? Následující videoklip používá výhradně údaje z otevřených zdrojů...."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky