Stovky milionů z našich kapes? Zavřít Marksovou, navrhuje komentátor

Komentátor Miroslav Macek navrhuje zavřít ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou na léčebnu. Podobně, jako její plány, ho rozzlobila i cena jména exprezidenta Václava Havla.

Ilustrační fotografie
reklama

"Ministryně Marksová přišla s převratným návrhem: Chce nám v příštích pěti letech vytáhnout z kapes cca 400 milionů korun na připojení chudých rodin k internetu. Podle ní si pak sociálně slabší na internetu snadněji najdou práci, rozjedou podnikání a budou mít lepší přístup ke službám. Nebylo by jí lépe na uzavřeném oddělení?" píše Macek na svém webu.

"Jméno bývalého prezidenta Václava Havla vyjde na 30.000.- korun bez daně. „Licenční poplatek" účtuje Knihovna Václava Havla na základě pověření Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Dopis s výzvou k proplacení této částky dostal i český velvyslanec v Izraeli Ivo Schwarz, když se po Havlovi přejmenovalo náměstí v přístavním izraelském městě Haifa. Žádný slušný komentář mne nenapadá..." komentuje publicista.

"Řecký příjem z cestovního ruchu poklesl v prvním čtvrtletí o 15,1%. Proto zřejmě řecký parlament na nátlak EU v noci na dnešek odsouhlasil zrušení daňových výhod pro řecké ostrovy a zvýšení DPH restauracím na 23%. Neuvěřitelné!" glosuje Macek.

"Izrael je náš spojenec, USA jsou náš spojenec. Ty uzavřely smlouvu s nepřítelem druhého spojence. Ke kterému spojenci se přikloní čeští vládní představitelé? K tomu silnějšímu nebo k tomu, který potřebuje naši podporu?" ptá se komentátor.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky