Řecká nezodpovědnost? Komentátor varuje Čechy

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se ve svých glosách věnuje převážně řecké krizi. V souvislostí s ní našel i jednu paralelu s některými Čechy.

Ilustrační fotografie
reklama

"Abyste si nějaké půjčky mohli bezhlavě brát, musíte mít někoho, kdo vám je bezhlavě poskytuje. Takže nad řeckou nezodpovědností se určitě rozčiluje i spousta Čechů, kteří si půjčovali (a bylo jim půjčováno, ač být nemělo)zcela stejně bezhlavě," píše na svém webu Macek.

"Policie sama určí, kdy je nějaké chování za hranou, kterou jednoznačně neurčí nějaký zákon", prohlásil ministr vnitra Chovanec. "Tak za tuto větu by v civilizované zemi do 3 vteřin opouštěl svůj úřad," dodává komentátor.

Následně poukázal na slova sociologa Petra Hampla, který uvádí: "Podle vládních představitelů nemůžeme zastavit agresi, protože by to "ohrozilo čerpání evropských fondů". Nejlepší mozky z celé země, místo aby zakládaly firmy a vyvíjely nové turbíny, tráví čas nad tím, jak vyrazit peníze z kterého dotačního programu. V obcích jsou rozbité silnice a o kus dál stojí zbrusu nové cyklostezky, po kterých nikdo nejezdí. Spousta mladých lidí si přestala vážit poctivé práce a hledá uplatnění v neziskovkách napojených na evropské a norské fondy. Zkrátka, spálená země.
Stály nám ty peníze za to?"

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky