Zeman se nedoplatí. Ale kuřákům už bylo hůř, myslí si Horáček

Vláda schválila protikuřácký zákon, podle kterého byl měl od příštího roku platit úplný zákaz kouření cigaret nejen v restauracích, ale třeba i na koncertech a tanečních zábavách. Miloš Zeman už vzkázal, že zákon vetovat nebude. Nejsou to Lipany, kuřáci měli problémy už dřív, hodnotí změnu hudebník Michal Horáček.

Ilustrační fotografie
reklama

„Zeman nebude vetovat antikuřácký zákon. Četl ho? Brzy bude za každé zapálení na Hradě vystaven pokutě 5 000. 60x denně, to jsou už Mynářovy sumy," rýpnul si do hlavy státu Erik Best na Facebooku.

K zákonu se rázně vyjádřil i hudebník Michal Horáček. „No... pamatuju na mezikontinentální lety v letadlech, které měly pro kouření vyhrazeno pěkných pár řad sedadel. Skutečná rána přišla, když to zakázali právě v těch letadlech: kuřák musí vydržet bez cigarety třeba dvanáct hodin, protože výstup za dveře na čerstvý vzduch je tam dost problematickej," glosuje rozhodnutí vlády hudebník.

Zákaz kouření v restauračních zařízeních tak podle něj není konec světa. „Hospoda? Vyjít z ní na vzduch, zakouřit si a pak se i vrátit je možné... tak jakýpak Lipany? Ty se odehrály už dávno," dodává na sociálních sítích Horáček.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky