Na Babiše míří žaloba. Prý má ale i dalšího nepřítele

Ministr financí Andrej Babiš má zřejmě problém. Alespoň tak to vidí americký novinář Erik Best, který zhodnotil nejen žalobu mířící na šéfa hnutí ANO, ale i dalšího potenciálního nepřítele.

Andrej Babiš
reklama

Na Andreje Babiše míří žaloba, kterou na něj podal novinář Pavel Šafr. Podle Besta je to dobrý obchodní tah, pokud je "váš obchodní model postaven na útocích na Andreje Babiše."

Novinář si ale všímá, že na ministra financí útočí i jiní mediální vlastníci. Proč? "Média jim slouží k legitimizaci a ochraně jejich dalších, méně vábných obchodních aktivit, a Babiš pro tyto příjmy představuje riziko kvůli svým cíleným protikorupčním manévrům," hodnotí na webu FS Final Word Best.

To ale podle novináře stále není vše. Ve hře je prý také TV Nova. "V tomto případě jde spíše o klasický konkurenční boj. Není jasné, co přesně Babiš chystá s TV Prima. Hodlá jí polovinu koupit se vším všudy, nebo chce s Ivanem Zachem „pouze" uzavřít jakousi dohodu o spolupráci?" ptá se.

Pro televizi Nova je podle anaytika tak či onak riskantní, neboť Babiš prý používá proti těm, kdo mu stojí v cestě, protikonkurenční praktiky. "Můžeme tedy očekávat, že se negativní zprávy o Babišovi na TV Nova budou objevovat i nadále," domnívá se.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky