Solidní průšvih? Měl jsem jinou práci, brání se Babiš

Na posledním zasedání Rady ministrů hospodářství a financí (ECOFIN) Českou republiku nezastupoval ani ministr ani žádný náměstek, což neopomněl. Podle Jakuba Jandy jde o „solidní průšvih“. V Bruselu jsem byl den předtím a měl jsem jinou práci, nenechal si útok líbit Andrej Babiš.

Andrej Babiš
reklama

„Poslední ECOFIN, solidní průšvih. Přítomno 25 ministrů, dva státy vyslaly státní tajemníky. Za ČR chyběl ministr Babiš, ale i náměstci (!!!)," rýpnul si na Twitteru do českého ministerstva financí Jakub Janda z Iniciativy pro evropské hodnoty kvůli neúčasti na schůzce dne 12. května.

Babiš to ale nenechal jen tak a poslal svému kritikovi podrobný program, který absolvoval den před tím. „V Bruselu jsem byl 11.5 a potkal jsem se mimo jiné se třemi eurokomisaři. Podrobný program Vám posílám níže. Na ECOFINu následující den zastupoval Českou republiku pan velvyslanec Povejšil a za ministerstvo financí byl přítomen ředitel odboru záležitosti EU, který 5 let působil na Stálém zastoupení v Bruselu a považuji ho proto za zcela kompetentního," nenechal si kritiku líbit český ministr financí.

Zároveň dodal, že on sám se v den jednání účastnil společného jednání vlád České a Slovenské republiky ve Valticích. „Důležitou agendou je však účast ministrů na sektorových Radách, kde je zastoupení státu pouze na úrovni velvyslance, nikoliv alespoň náměstka, povětšinou nedostačující," dodal k celé věci na Facebooku Janda.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky