Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fortuna vypsala sázky na šéfa České televize

Fortuna vypsala sázky na šéfa České televize

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna jsou s kursem 2:1 přesvědčeni, že Rada ČT zvolí za nového generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, bývalého šéfa komerční televize TV Nova. Už dříve vyhlásily sázky i sázková kancelář Chance a Tipsport, které také nejvíce věří právě Dvořákovi.

Bookmakeři Fortuny dále podle mluvčího sázkové kanceláře Petra Šraina dávají mimo Dvořáka šanci také nynějšímu šéfovi zpravodajství ČT Romanu Bradáčovi s kurzem 4,5:1. "Významné osobnosti jako Jan Vávra nebo Fero Fenič se neprosadí," uvedl Šrain.

Právě na další známou tvář - Jana Vávru - je kurs 30:1, na nejvýše postavenou ženu v pomyslném žebříčku, Alenu Millerovou, je u Fortuny aktuálně kurs 9:1. "Při závěrečné volbě 21. září nicméně může dojít k překvapení, kurs na to, že se ředitelem stane 'někdo jiný', tedy kandidát, který nepatří mezi favority, je totiž velmi nízký 2,4:1," dodal Šrain.

Fortuna ještě vypsala kurzy i na pár dalších jmen, která se výběrového řízení účastní. Hynek Chudárek do bookmakerů Fortuny dostal kurz 7:1, bývalý šéf vydavatelství Economia Michal Klíma 8:1, Radomír Pekárek 12:1, Fero Fenič 25:1 a šéfdramaturgyně Centra publicistiky, dokumentaristiky a vzdělávání ČT Jana Škopková 25:1.

Dvořák je ale favoritem i podle sázkových kanceláří Chance a Tipsport. "Dvořák je ostřílený manažer, který se velmi dobře orientuje v televizním prostředí. Domníváme se také, že jeho osoba bude navíc politicky průchodná, což by mohlo hrát při volbě nového ředitele veřejnoprávní televize nemalou roli," uvedl k vypsání kursů mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Papírovou dvojku mají u Tipsportu s kursem 4:1 hned dva kandidáti, a to ředitel hudební stanice Óčko Hynek Chudárek, a bývalý ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma. Roman Bradáč, současný ředitel zpravodajství ČT vstupuje do klání o post šéfa ČT s kursem 5:1, šance dalšího insidera z ČT, Jany Škopkové, jsou hodnoceny dokonce kursem 10:1. Z desítky kandidátů, kterým bookmakeři Tipsportu udělili nějaký kurz, má podle nich nejmenší naděje Jan Vávra s kurzem 15:1.

I podle sázkové kanceláře Chance je favoritem právě Dvořák, kterému bookmakeři Chance stanovili kurz 2,50:1. Druhým v pořadí je s kurzem 3,50:1 výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč a třetí s kurzem 6:1 šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová. Naopak nejhorší vyhlídky má podle bookmakerů sázkové kanceláře ze 17 kandidátů, které do sázek zařadili, s kurzem 50:1 Ondřej Zamazal.

Výběrového řízení na generálního ředitele České televize se zúčastní 32 zájemců z 36 přihlášených, čtyři byli pro formální nedostatky v úterý vyřazeni. O novém šéfovi České televize rozhodne Rada České televize.

Hlasování o pěti kandidátech postupujících do závěrečného kola volby generálního ředitele ČT proběhne tuto středu. Rada se po zúžení počtu kandidátů bude opět zabývat nabídkou na psychologický screening kandidátů. Finálová volba generálního ředitele České televize by se měla uskutečnit 21. září.

Po přechodnou dobu mezi odstoupením dosavadního generálního ředitele Jiřího Janečka a nástupem nového generálního ředitele vede ČT někdejší Janečkův provozní šéf Vladimír Karmazín. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na generálního ředitele České televize v polovině července.

Právě patnáctičlenná Rada ČT má za úkol zvolit nového generálního ředitele po Jiřím Janečkovi, který začátkem června oznámil, že se ke konci srpna ze zdravotních důvodů vzdá své funkce. Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.

Témata:  Česká televize fortuna

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy