Hledáte práci? Policie nabírá 120 lidí. Tohle všechno musíte splnit

Po řadě hubených let, kdy politici policejní sbor stále zmenšovali, se konečně chystá velký nábor do řad mužů a žen zákona. Pokud vás vždycky lákalo honit zloděje a lupiče, máme pro vás podrobnosti.

Ilustrační fotografie
reklama

"Momentálně sháníme 120 nových kolegů. Nástupní plat se pohybuje mezi 20 až 25 tisíci hrubého a hlásit se mohou i mimopražští uchazeči, kterým můžeme zajistit ubytování v hlavním městě na deset let zdarma a přispívat jim na dojíždění," láká do sboru pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Nejprve pár základních informací do začátku. Pokud se chcete stát policist(k)ou, musí vám pochopitelně být alespoň 18 let, musíte mít české občanství, čistý trestní rejstřík a minimálně maturitu.

Zájemci o práci u policie také musejí projít zdravotními a psychologickými testy, nesmějí být členy politických stran a nesmí podnikat nebo zasedat v orgánech soukromých firem.

"Policistou by se měl stát takový občan, který chce ve svém životě zastávat a ctít zákon, přistupovat individuálně a spravedlivě ke každému občanovi a prohlubovat své znalosti a odbornou kvalifikaci," uvádí se přímo na policejních stránkách.

Uchazeč o policejní práci musí počítat s tím, že ho prověří lékař, psycholog a že absolvuje fyzické testy, v nichž jsou kliky, člunkový běh, běh na jeden kilometr a kompletní test motoriky.

Psychologické osvědčení se vydává na dva roky, fyzické vydrží ještě o rok déle, než je třeba testy absolvovat znovu. Pokud uchazeč u psychologa "propadne", může štěstí po dvou letech zkusit znovu.

Ať už u náboru uspějete nebo ne, dozvíte se to poštou. Úspěšní uchazeči pak složí služební slib a jsou přijati na dobu určitou, která je dlouhá tři roky. Před koncem této doby musí všichni čerství policisté složit takzvanou služební zkoušku. Po jejím složení se dotyčný stává policistou na dobu neurčitou.

"Práce u policie je stabilní, s možností kariérního postupu, máme také šest týdnů dovolené nebo příspěvky na rekreaci," vypočítává další výhody policejní práce Hulan.

Pokud máte o práci u policie zájem, podrobné kontaktní údaje najdete na této stránce.

Témata: policie | Policie ČR

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky