Šílení úředníci? Takhle utrácí naše daně

Podle Andreje Babiše přišla Česká republika v roce 2012 o desítky miliard korun. Publicista Miroslav Macek varuje, že tomu tak ale není. Následně poukázal na to, jak "šílení úředníci" utrácí naše daně.

Ilustrační fotografie
reklama

Andrej Babiš: "Podle odhadu přišla Česká republika v roce 2012 o 88 miliard korun nezaplacených na DPH." K tomu Macek dodává: "Nepřišla. Utratili je občané namísto rozhazovačného eráru."

Server idnes.cz zjistil, že ministerstvo práce a sociálních věcí vypsalo tendr na firmu, která by resort za necelého půl milionu dostala do vysílání rozhlasu i televize. Žádá i živý vstup ministryně Michaely Marksové v Událostech ČT. Po dotazech novinářů ministerstvo zvažuje, že tendr zastaví, šlo prý jen o přílišnou aktivitu některých úředníků. "Tato zpráva není kupodivu z 1. apríla, ale z 1. máje, svátku práce...způsoby, jakými jsou ochotni zešílení úředníci (a že jich je!) utrácet naše daně, jsou už zcela neuvěřitelné!" naštval se Macek.

Citoval také slova svého přítele Z.Š., který mu napsal: "Shledávám dosti podobného na situaci USA, která se nyní potýká se svojí afroamerickou menšinou v porovnání s ČR, která má podobné „výsledky„ své politiky vůči své indočeské menšině. Snad až na to, že naši cigáni nemají presidenta, státní žalobce, či starostu a až na to, že čeští poslanci ještě ani jednou nenavštívili USA, kde by vyjádřili znepokojení nad situací černošské menšiny a neposkytli svým americkým kolegům několik obligátních knížecích rad, jak s nimi dál."

Témata: CZK | daně | macek, miroslav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky