Tohle zase zaplatíme z našich daní? Macek se naštval

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se rozohnil nad ztrátovostí poboček České pošty, kterou chce dotovat stát. Zamyslel se také nad některými slovy ruského prezidenta Vladimira Putina.

reklama

Podle Macka je podivuhodná věta: Ztrátové pobočky České pošty by měl dle vyjádření ministra vnitra dotovat stát. Podle něj by totiž měla správně znít: "Ztrátové pobočky České pošty budeme z moci úřední dotovat z našich daní my, ať chceme nebo nechceme."

Ministr vnitra by se podle něj také mohl ve svém volném čase zajet podívat do Rakouska, kde podle Macka například v obci Weissenkirchen ve Wachau zrušili poštovní úřad a jeho služby vykonává za úplatu místní obchodník s elektrospotřebiči ve svém obchodě, či v Dürnsteinu, kde poštovní služby vykonává místní samoobsluha s potravinami.

Macek ve svých glosách také upozorňuje na to, že bez ohledu na sympatie či nesympatie k Vladimiru Putinovi tato následující slova stojí za seriózní zamyšlení: „Po druhé světové válce jsme se pokoušeli četným východoevropským zemím vnutit svůj model rozvoje a musíme si přiznat, že jsme jednali násilně. Nic dobrého v tom není a nyní se nám to vrací. Mimochodem, přibližně stejně se v současné době chovají Američané, když se pokoušejí vnutit svůj model vývoje fakticky celému světu. Také je čeká fiasko."

Zaujala ho i věta Erika Besta: "O mrtvých jen dobře, takže to zformuluji takto: Stanislav Gross byl 12. nejinteligentnější český premiér."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky