Český Siemens pomůže lidem bez domova. Marksová dala projektu záštitu

Slavnostní podpis smlouvy o spolupráci na programu Restart@Siemens odstartoval projekt, který vybraným osobám bez domova nabídne pracovní uplatnění ve společnosti Siemens Česká republika. Programu udělila záštitu ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, jeho partnery jsou neziskové organizace Armáda spásy, Charita ČR a NADĚJE.

Michaela Marksová
reklama

„Spolupráci soukromé a veřejné sféry v řešení sociálních problémů společnosti považuji v dnešní době za mimořádně důležitou. Velmi vítám společensky prospěšný projekt firmy Siemens, který pomůže řešit těžkou životní situaci našich spoluobčanů bez domova,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Ve spolupráci s partnerskými neziskovými organizacemi Siemens vybere jednotlivce, kteří o svůj domov přišli bez vlastního zavinění a mají ty nejlepší předpoklady vrátit se do běžného života. Těm v souladu s jejich schopnostmi, znalostmi a zkušenostmi nabídne roční pracovní smlouvu na odpovídajícím místa ve výrobních závodech nebo prodejních jednotkách. Když se jednotlivci vybraní do programu osvědčí, budou v práci pro Siemens pokračovat. Armáda spásy, Charita ČR a NADĚJE doporučí do programu kandidáty, kterým pak budou po dobu jednoho roku poskytovat sociální poradenství. S integrací do místních komunit účastníkům programu pomohou podpůrné skupiny dobrovolníků z řad zaměstnanců společnosti Siemens.

„Cílem programu je dát druhou šanci těm, kdo si ji opravdu zaslouží a kdo by se bez podané pomocné ruky nedokázali ze svízelné životní situace vymanit. Jsem přesvědčen, že pozitivní vliv programu Restart@Siemens bude oboustranný. Jeho účastníci dostanou příležitost začít znovu a my ostatní si díky nim možná upravíme žebříček vlastních hodnot. A v neposlední řadě nás všechny bude hřát ten nezaměnitelný pocit radosti a hrdosti, když se naše snaha setká s úspěchem,“ uvedl generální ředitel skupiny Siemens Česká republika Eduard Palíšek.

Program Restart@Siemens dá lidem bez domova, kteří mají odhodlání, motivaci a sílu, příležitost začít znovu. Kromě roční pracovní smlouvy, která může být prodloužena, bude Siemens po dobu jednoho roku účastníkům programu hradit náklady na ubytování a také jim budou náležet stejné benefity, jako ostatním zaměstnancům v daných lokalitách.

Společnost Siemens představuje důležitou součást české ekonomiky. Zaměstnává přes 9 tisíc lidí a letos oslaví 125leté výročí působnosti na českém trhu. Jednou ze základních hodnot společnosti je odpovědnost a proto chce společnost přispět k řešení složitého problému chudoby, který se dotýká stále většího počtu lidí. Prostřednictvím programu Restart@Siemens se dostane pomoci těm nejpotřebnějším.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky