Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovládne Babiš Českou televizi? Začal ostrý boj

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka / INCORP images

Volby do Rady ČT i Rady pro rozhlasové a televizní vysílání se blíží a mezi poslanci a politiky začíná být dusno. Někteří se totiž obávají, že by ministr financí Andrej Babiš mohl ovládnout veřejnoprávní Českou televizi.

Parlamentní strany, ať už koaliční nebo opoziční, se proto spojují ve snaze zabránit hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše, aby Českou televizi ovládl. Upozornily na to Lidové noviny.

Riziko, že by k něčemu takovému mohlo dojít, je reálné. Poslance totiž čeká za nedlouho hned dvojí volba, do Rady ČT bude zvoleno pět lidí, a v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání se vymění osm členů.

Podle LN se strany spojují na základě projevu premiéra Bohuslava Sobotky, který na nedávném sjezdu ČSSD uvedl, že považuje za nutné obhájit nezávislost veřejnoprávních médií.

Podobně jako v předchozích letech i tentokrát provázely volby obou rad dohody poslaneckých klubů. Deník ale zjistil, že se letos sice o volbě obou rad se dohodly jak koaliční, tak opoziční strany, ale s výjimkou hnutí ANO. To Babišovy poslance řádně zaskočilo.

Témata:  Česká televize Andrej Babiš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 11:26

Počasí přinese prudké ochlazení. Místy bude sněžit

V noci přejde přes naše území k východu studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Pobaltím bude proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Americký dolar USD, ilustrační fotografie

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.