Hnusy v Česku: Letos zavřeli už téměř 50 restaurací, hospod a barů +MAPA

Plíseň, špína, nepořádek, myší trus. To jsou jen některé nedostatky, které inspektoři objevili v téměř padesátce restaurací, hospod, barů a dalších stravovacích zařízení od začátku letošního roku. Podívejte se, kde všude našli závažné nedostatky, že museli provozovny zavřít.

Ilustrační fotografie
reklama

48 provozoven. To je počet zavřených restaurací, hospod, hospůdek, barů, bufetů, cukráren či vináren od začátku letošního roku. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce provedli už tisíce kontrol a právě 48 restaurací, hospod či barů museli zavřít. V přehledu však ještě nejsou zahrnuty prodejny potravin.

V průběhu března inspektoři zavřeli 21 provozoven hromadného stravování, tedy restaurací, hospod, hospůdek, barů, bufetů, vináren a cukráren. V následující interaktivní mapě se můžete nejen podívat, kde SZPI provozovny zavřela, ale také čím se prohřešili, a jak to v nich vypadalo. Některé fotky jsou opravdu nechutné. A to tam připravovali dokonce i jídla!

MAPA

Poznámka k mapě: Po kliknutí na červený praporek se vám zobrazí adresa zavřené provozovny, její provozovatel, přesný prohřešek a můžete si i prohlídnout fotky, které pořídila SZPI na místě.

"V těchto případech byla inspekce nucena přistoupit k uzavření provozovny společného stravování z důvodu neakceptovatelné hygienické praxe. V uzavřených provozovnách inspekce provádí následné kontroly a, je-li protiprávní stav odstraněn, SZPI vydá souhlas s používání uzavřených prostor," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Od ledna letošního roku může kromě hygieniků provádět kontroly provozoven společného stravování i Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Jen v prvních dvou měsících roku provedla inspekce přes dva tisíce kontrol, do 2. března zavřela 29 provozoven, od 2. března pak dalších 19.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky