Znárodnit Agrofert a ukončit experimenty. Sociolog navrhuje, jak zatočit s Babišem

O možném hrozícím i reálném střetu zájmů u Andreje Babiše se spekuluje už od voleb. Když se stal ministrem financí, kritické hlasy zesílily. S kauzou biopaliv už někteří doslova křičí, že Babiš dělá malou domů. To se to Babišovi experimentuje, posteskl si sociolog.

Andrej Babiš
reklama

Aby se situace nějakým způsobem stabilizovala, museli by politikové jednat jinak. „Skutečná opozice by do svého programu zařadila návrh na znárodnění Agrofertu. Dokud tady probíhají experimenty a statisíce živnostníků ručí celými svými majetky a životy, proč by měl být oligarcha ušetřen veškerých rizik? To se mu to pak experimentuje!" čertí se sociolog Petr Hampl.

Sociologovi je jasné, že ne všichni by s takovým krokem souhlasili. „Dogmatický libertarián možná řekne, že když nebude chráněn majetek Andreje Babiše, nebudou chráněny ani majetky řadových občanů," předvídá Hampl argumentaci části politického spektra.

„Ale ve skutečnosti je to obráceně. Čím lépe je chráněn Babišův majetek a čím volněji s ním může disponovat, tím více jsou ohroženy majetky, svobody a životy 10 milionů ostatních," dodává na svém facebookovém profilu rázně sociolog.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky