Nejštědřejší ministr? Podívejte se, kdo rozdal na odměnách nejvíce

V pomyslné anketě o nejštědřejšího ministra za rok 2014 by s přehledem vyhrál ministr vnitra za ČSSD Milan Chovanec. Těsně za ním se ale drží ministr financí za hnutí ANO Andrej Babiš.

Milan Chovanec
reklama

Chovanec se s odměnami pro své úředníky nemazlil. Více než půl milionu korun rozdal ministr vnitra hned dvakrát. Tu první současné primátorce Prahy Adrianě Krnáčové, která si jako náměstkyně přišla na 505 tisíc korun navrch, o dvacet tisíc větší odměnu od něj dostala získala náměstkyně Monika Pálková.

I šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO) se pěkně činil. Jak zjistil server Lidovky.cz, nejvyšší odměna na jeho rezortu činila 465 tisíc a získal ji Lukáš Wagenknecht.

Robert Pelikán získal na postu ředitele legislativního odboru inkasoval téměř stejnou odměnu jako poté za sedm měsíců na ministerstvu spravedlnosti, kde nahradil první náměstkyni Hanu Marvanovou. I náměstci Ondřej Závodský a Jan Gregor se na resortu financí neměli špatně, oba si přišli na více než 400 tisíc korun.

Za ministerstvo zemědělství nejvíce obdržel náměstek šéfa resortu Mariana Jurečky (KDU-ČSL) Zdeněk Adamec, který si odnesl odměnu ve výši 440 000. Naopak Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) rozdělil mezi své čtyři náměstky rovných 600 tisíc korun na odměnách. Lidovecký ministr kultury Daniel Herman rozdělil mezi své úředníky pouze ve dvou případech částku vyšší než 300 tisíc korun.

Získat údaje o odměnách pro úředníky není jednoduché, protože některá ministerstva mají s transparentností problémy. Podle serveru se ale zdá, že nejnižší odměny rozdal ministr obrany Martin Stropnický, nejvyšší z nich totiž nepřesáhla částku 40 tisíc korun.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky