Pražané si od října za zemní plyn připlatí

Pražská plynárenská od 1. října zdražuje ceny zemního plynu, domácnost s roční spotřebou 20 MWh ročně zaplatí měsíčně o 87 korun více. Společnost od tom informovala na své webové prezentaci.

reklama

Domácnost využívající zemní plyn k vaření v bytě se spotřebou 0,4 MWh ročně tak zaplatí od 1. října o tři koruny měsíčně více než doposud (2,7 procenta). Při sjednání cenového zvýhodnění určeného pro zákazníky starší 65 let a držitele průkazu ZTP/P pak o 11 Kč ročně více (0,78 procenta).

Domácnost využívající zemní plyn pro vaření a ohřev vody v bytě se spotřebou 3,5 MWh ročně zaplatí od 1. října o 20 Kč měsíčně více (4,64 procenta). Při sjednání cenového zvýhodnění pak o 14 Kč ročně více (0,28 procenta).

Domácnost využívající zemní plyn pro vaření, ohřev vody a topení v bytě nebo domě se spotřebou 20 MWh ročně nově zaplatí o 87 Kč měsíčně více než doposud (4,95 procenta). Senioři a držitele průkazu ZTP/P naopak ušetří 250 Kč ročně (-1,18 procenta).
 
Pražská plynárenská zásobuje zemním plynem zhruba 440 tisíc zákazníků hlavně v Praze a v příměstských částech okresů Praha-východ, Praha-západ a Kladno.

Témata: zemní plyn

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky