Slováci se bouří proti nástupu do armády. Hrozí válka, varoval Fico

Na Slovensku je pořádné pozdvižení. Vyjádření premiéra Roberta Fica o hrozbě velké války kvůli Ukrajině nenechalo naše východní sousedy v klidu.

Ilustrační fotografie
reklama

Na Ukrajině hrozí válka velkého rozsahu. V rozhovoru se slovenským veřejnoprávním rozhlasem RTVS to v sobotu řekl slovenský premiér Robert Fico. Podle něj bude příměří dohodnuté ve čtvrtek v Minsku brzy porušeno.

A i toto vyjádření slovenského premiéra vyvolalo v zemi velkou paniku. Lidé se bojí, že budou muset opět do zbraně a bránit svou zem. Proto teď slovenské úřady zaplavily stovky dopisů od rozhořčených Slováků, kteří odmítají nastoupit vojenskou službu. A dokonce hrozí v případě povolání dezercí a přeběhnutím na ruskou stranu.

V  textu, který chodí na slovenské úřady se mimo jiné píše: "Jsem extrémní Rusofil a Panslavista do morku kostí a tím pádem jsem velmi riziková osoba a představuji bezpečnostní riziko. V případě mého povolání do zločinecké organizace NATO, které je součástí naše protektorátní "armáda", okamžitě otočím zbraň proti vlastizrádcům a kolaborantům a následně dezertuji na stranu našich Ruských Slovanských bratrů a budu bojovat proti vlastizrádcům a kolaborantům, kteří už 25 let okupují naši vlast. Ještě dodávám, že jsem přísahal ČSSR, nepřísahal jsem žádnému protektorátnímu žold-gangu," stojí v dokumentu, který teď zaplavuje slovenské úřady.

Zarážející na tom je, že Slovensko má samozřejmě už dávno profesionální armádu, základní vojenská služba byla v zemi zrušena 1. ledna 2006. Tento dokument tak Slovákům k ničemu není, jen jím zahlcují pošty a své úřady. O případu informoval portál noviny.sk.

Témata: slovensko | Ukrajina

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky