Škoda vyrobí Octavii na elektřinu. Se simulací klasického zvuku motoru

Mladoboleslavská automobilka Škoda odstartovala výrobu testovací flotily deseti vozů Octavia Green E Line, jde o první vůz firmy s čistě elektrickým pohonem. Společnost o tom informovala v pondělí.

reklama

První vozy Octavia Green E Line vyrazí do provozu na testy na podzim tohoto roku. Na silnicích je řidiči rozeznají podle designových polepů a nového bezpečnostního prvku – zvukového generátoru, který do rychlosti cca 40 km/h simuluje zvuk motoru.

Podle názoru odborníků budou elektromobily v budoucnosti hrát stále důležitější roli pro snižování emisí CO2. Škoda chce v těsné spolupráci s koncernem Volkswagen v tomto vývoji hrát vedoucí úlohu. V budoucnu chce Škoda zákazníkům nabídnout i první plug-in hybridní vůz.
 
„Naším jednoznačným cílem do budoucnosti je mobilita bez emisí. Myslím, že právě elektromobily jsou správnou odpovědí na neustále přísnější emisní limity a potřebu trvale udržitelné rozvoje automobilového průmyslu. Naše síla spočívá v odborné kompetenci a kvalifikaci pracovníků technického vývoje a širokém know-how koncernu Volkswagen. Věřím, že právě tato kombinace nám umožní vyvinout elektromobil, který
bude představovat krok kupředu,“ uvedl člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za technický vývoj Eckhard Scholz.

Témata: škoda auto

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky