Senátor se otevřel voličům. Spustil registr schůzek s lobbisty

Senátor za Stranu zelených Václav Láska spustil nový web, na kterém umožňuje voličům kontrolovat, co v rámci výkonu mandátu dělá, či jak se mění jeho majetek. Návštěvníci stránek tak vidí, s jakými lobbisty se senátor scházel, jaký má program a na čem aktuálně pracuje.

Václav Láska
reklama

"Na skutečném příkladu chci dokázat, že transparentní politiku lze dělat velice jednoduše. Není třeba, aby se někdo oháněl absencí zákonů a tvrdil, že to nejde. Na webu zveřejňuji schůzky s lobbisty i informace o tom, na čem právě pracuji. Doufám, že tímto počinem budu inspirovat ostatní kolegy senátory, aby mě následovali. Umožní tak voličům větší kontrolu nad tím, co dělají politici, kterým ve volbách dali svůj hlas," uvádí senátor Láska.

Nově spuštěné webové stránky www.vaclavlaska.cz představují podle tiskového mluvčího strany Jendy Žáčka revoluci v transparentní politice. "Kromě toho, že lidé mohou se senátorem komunikovat, komentovat jednotlivé příspěvky a stránky, si Václav Láska na webu vede deník senátora, kam zaznamenává všechny své aktivity," tvrdí.

"V registru lobbistů lze zase dohledat Láskovy schůzky se všemi lidmi, kteří se snaží ovlivnit podobu zákonů. Nechybí ani již dříve publikovaný soupis senátorova majetku. Osobní a optimistické ladění webu navazuje na populární facebookový profil Právo s Láskou, kde Václav Láska už několik let glosuje události na české politické scéně," dodává.

Témata: Láska, Václav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky