Kdy si vzít volno v roce 2015: Přehled svátků a prázdnin

Po vánočních svátcích jsme vstoupili do roku 2015. Přečtěte si, na kdy letos připadají státní svátky a školní prázdniny a jak si podle toho chytře vybrat volno.

Ilustrační fotografie
reklama

Dobrá zpráva je, že nás letos čekají hned čtyři prodloužené víkendy, na první z nich si ale musíme počkat až do května. Vůbec prvního volna se v tomto roce dočkáme až za tři měsíce, na Velikonoční pondělí 6. dubna. Děti mají velikonoční prázdniny už ve čtvrtek 2. dubna a pátek 3. dubna.

Nejbližší volno školáky čeká už v pátek 30. ledna, kdy mají pololetní prázdniny. Jarní prázdniny mají podle bydliště od 2. února do 15. března.

Květnový Svátek práce 1. 5. 2015 a Den vítězství 8. 5. 2015 vycházejí na pátek, takže se můžeme těšit hned na dva prodloužené víkendy za sebou. Další nás čeká v červenci, protože Den upálení Jana Husa je v pondělí 6. července. Poslední prodloužený víkend spadá na září, Den české státnosti je v pondělí 28. 9. 2015. 

V listopadu se potom vyplatí vzít si dovolenou v pondělí 16. 11., protože Den boje za svobodu a demokracii vychází na úterý 17. listopadu. Vánoce budou o den kratší než letos, protože 2. svátek vánoční vychází na sobotu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky