Sazku nechce nikdo koupit! Proč?

Zatím žádný potenciální kupec nebyl zvědavý na základní dokumentaci k prodeji loterijní Sazky, do čtvrtka, tedy téměř po týdnu od zahájení výběrového řízení, si materiály ještě nikdo nevyzvedl. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil dobře informovaný zdroj.

660
reklama

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení na prodej zadlužené loterijní společnosti minulý týden v pátek, Sazku správce prodá jako celek jednou smlouvou.
 
Zájemci v první fázi stačí požádat advokátní kancelář HKDW Legal o poskytnutí základní dokumentace, a to nejpozději 21. den od vyhlášení výběrového řízení. Podle dobře informovaného zdroje si tuto dokumentaci do čtvrtka ještě žádný subjekt nevyzvedl.
 
"Tuto informaci nebudeme vůbec komentovat," sdělila stručně Mediafaxu mluvčí Sazky Lenka Tichá.
 
Zájemci o Sazku mají na vyzvednutí si základních materiálů už jen dva týdny. Nejpozději do pěti týdnů od vyhlášení výběrového řízení pak musejí insolvenčnímu správci předložit závaznou nabídku včetně podpisu kupní smlouvy. Nabídnutá kupní cena musí být v okamžiku předložení nabídky složena v plné výši na pro tyto účely speciálně určeném vázaném bankovním účtu.
 
"Vítěz výběrového řízení by měl být znám za necelých šest týdnů," uvedla už dříve Tichá. "Uzavřené kupní smlouvy vstoupí v účinnost v okamžiku, kdy vítěz výběrového řízení získá k převodu majetku souhlas Úřadu pro hospodářskou soutěž ČR, popřípadě kompetentního úřadu EU za podmínky, že vítěz výběrového řízení nebude českým subjektem," doplnila.
 
Zájemci o Sazku budou muset v rámci výběrového řízení složit předem jistinu ve výši půl miliardy korun. "Podmínky výběrového řízení jsou zcela transparentní a neobsahují žádná zásadní omezení nad rámec insolvenčního zákona, která by mohla eliminovat jakékoli potenciální zájemce o Sazku. Do výběrového řízení se tak mohou přihlásit všichni seriózní zájemci jak z České republiky, tak i ze zahraničí. Sazku získá ten, kdo nabídne nejvyšší cenu. Žádné jiné kritérium nebude posuzováno," uvedla Tichá.
 
Sazka je v konkurzu od 30. května. Tento způsob řešení úpadku prosazovaly na schůzi věřitelů skupiny KKCG a PPF. Ty měly většinu poté, co soud zamítl pohledávky, které nebyly přezkoumány. Sazka čelila insolvenčnímu řízení od 17. ledna 2011, do úpadku ji soud kvůli mnohamiliardovým dluhům poslal 29. března. Do řízení se Sazkou soudu přihlásilo své pohledávky přes 2000 věřitelů.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky