Nakupte levně zimní oblečení! Kde ho mají nejvýhodněji?

Co nevidět přijde zima, a tak je třeba se na ni připravit. Začít můžete třeba s vaším šatníkem. Pokud po jeho revizi zjistíte, že nutně potřebuje obnovit, zkuste se poohlídnout v zahraničí. Oblečení je totiž v některých evropských zemích daleko levnější než u nás!

Ilustrační fotografie
reklama

Nemusíte ale ani jezdit za hranice, abyste si mohli všimnout, že některé obchody s konfekcí měří každé zemi jiným metrem. Obchody jako H&M, C&A, Terranova nebo New Yorker prodávají své kousky s mezinárodními cedulkami, kde je u každé země napsaná cena, za kterou se tam oblečení prodává. Cizinci se pak při návštěvě Česka diví, že musí v korunách platit i o třetinu víc, než by zaplatili v eurech.

Zimní oblečení můžete daleko levněji nakoupit u našich sousedů, s výjimkou Slovenska, kde jsou oděvy obdobně drahé jako u nás. Levné oblečení v Polsku nenajdete jen na tržnicích. Nepřeberné množství značek najdete v polských Katovicích v Silesia City Center, kam Češi rádi jezdí, když chtějí ušetřit na výdajích za značkovější oblečení.

 V Německu se dá dobře nakoupit v Drážďanech v Prager Strasse a spoustu tipů si sdílí i lidé na internetu. "Občas zajedeme i na slevy do Görlitz, tam mají spoustu super obchůdků s oblečením," píše v komentáři jeden diskutujících. Je ale třeba dávat pozor na to, že v Německu a v Rakousku jsou v neděli obchody zavřené. Rakousko je zase výborné pro nákup parfémů, ale i mnohé značky oblečení zde pořídíte levněji.

Pokud máte možnost se v blízké době podívat do Velké Británie nebo do Španělska, využijte toho, že i tam nakoupíte módní kousky až o čtvrtinu levněji než u nás. Levným oblečením proslul londýnský obchod Primark, kde je v době velkých slev hlava na hlavě. Zběsilí zákazníci zkouší oblečení na každém volném centimetru čtverečním. Španělsko je zase domovem oblíbených značek Mango a Zara, které tam můžete rovněž pořídit o několik stovek levněji než u nás.

Kam se ale evropské země hrabou na Spojené státy. Kousky oblečení, za které byste u nás zaplatili několik stovek, koupíte za pár korun. Stačí jen narazit na ten správný e-shop. I Češi už si zvykají nakoupit levné kousky a nechat si je za pár korun poslat do Čech. Složí se na poštovné a výrazně ušetří. Nejideálnější datum pro nákup v Americe je ale 23. listopad, kdy tam dodržují takzvaný Black Friday, kdy obchody nabízí extrémní slevy.

Témata: obchody | slevy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky