Nečas učinil radikální krok. Má nové zaměstnání

Bývalý předseda vlády Petr Nečas se po učitelské kariéře na vysoké škole CEVRO Institut pustil do podnikání. Jako živnostník si spolu s bývalým europoslancem za ODS Ivo Strejčkem založil společnost Nestac Consulting.

Petr Nečas
reklama

Na společnost, kterou Nečas založil začátkem září, upozornil deník E15. Firma sídlí na pražském Smíchově a jako předmět má podnikání deklarovanou výrobu, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

Živnost si podle deníku Nečas otevřel už v únoru, a to na zmiňované konzultace nebo činnost zpravodajských a informačních kanceláří, marketing a vzdělávání. Spolu s ním do projektu vstoupil i Ivo Strejček, který byl do roku 2014 poslanec Evropského parlamentu za ODS a nyní působí v Institutu Václava Klause a vlastní poradenskou společnost Silver Lighthouse Consulting.

Petr Nečas byl na začátku tohoto roku obviněn z podplácení v kauze tří exposlanců ODS. Jeho nynější žena, dříve milenka, čelí hned několika obviněním. Měla například zneužívat vojenskou rozvědku, zprostředkovávat úplatky či vyzrazovat utajované informace.

Témata: Nečas, Petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky